Powiatowy Inspektorat Weterynarii w Gołdapi

Biuletyn Informacji Publicznej

Wyznaczena lekarzy weterynarii wolnej praktyki na rok 2019

Powiatowy Inspektorat Weterynarii w Gołdapi informuje, że zgodnie z art. 16 ustawy o Inspekcji Weterynaryjnej niżej wymienieni lekarze weterynarii wolnej praktyki zostali wyznaczeni na rok 2019 do:

  1. Tuberkulinizacja bydła:
    • Bielecki Paweł
    • Rafałko Bartłomiej
    • Ruszewski Damian
  2. Pobieranie prób krwi od bydła do badań w kierunku brucelozy i EBB:
    • Bielecki Paweł
    • Rafałko Bartłomiej
    • Ruszewski Damian
  3. Pobieranie prób krwi od bydła do badań w kierunku brucelozy owiec i kóz:
    • Bielecki Paweł
    • Rafałko Bartłomiej
    • Ruszewski Damian
  4. Pobieranie prób krwi od trzody chlewnej w kierunku CHA:
    • Bielecki Paweł
    • Rafałko Bartłomiej
    • Ruszewski Damian
  5. Badanie zwierząt umieszczanych na rynku, przeznaczonych do wywozu (wraz z wystawieniem świadectwa zdrowia):
    • Bukowski Rafał (teren gminy Dubeninki)
    • Karpiński Janusz
    • Ruszewski Damian
  6. Pobieranie prób krwi od trzody chlewnej do badania w kierunku ASF:
    • Bielewicz Natalia
    • Hamerla Alicja (Przychodnia weterynaryjna "Eskulap")
    • Ruszewski Damian
    • Smosarski Mirosław
    • Ździebłowska Aleksandra
  7. Badanie mięsa zwierząt łownych, cieląt do 6-go m-ca życia, świń, owiec, kóz, drobiu oraz zwierząt dzikich utrzymywanych w warunkach fermowych poddanych ubojowi na terenie gospodarstwa:
    • Karpiński Janusz
    • Ruszewski Damian
  8. Badanie laboratoryjne mięsa na obecność włośni:
    • Karpiński Janusz
    • Ruszewski Damian
  9. Sprawowanie nadzoru nad ubojem zwierząt rzeźnych, w tym badania przedubojowego i poubojowego, oceny mięsa i nadzoru nad przestrzeganiem przepisów o ochronie zwierząt w trakcie uboju:
    • Karpiński Janusz
    • Ruszewski Damian
Wytworzenie: Robert Jegliński (21.02.2019 godz. 08:34)
Publikacja: Robert Jegliński (21.02.2019 godz. 08:40)
Rejestr zmian
Strona wykorzystuje pliki cookies. Możesz zablokować cookies zmieniając ustawienia w Twojej przeglądarce. Przeczytaj więcej o cookies lub ukryj ten komunikat x